O să fie greu, dar copiii sunt cu tine!

Ce părere aveți despre părinții care pleacă în alte țări, lăsând copiii în grija rudelor? Credeți că motivul banilor și cel de-a oferi copiilor o viață mai bună și o educație aleasă, merită acest sacrificiu?

Merită! Merită, să știți! Dar e foarte greu să lași copiii altora, eu nici nu știu cum pot munci părinții aceștia!

Eu sunt plecat de acasă de două zile, dar deja mi-e foarte greu. Îmi trimite soția mea mereu poze cu copiii, cu casa, cu ea, pentru că mi-e foarte greu să stau departe de casă. Nu aș putea să înțeleg cum un tată, o mamă pleacă în Italia, în Spania și-și lasă copilul singur. Eu cred că nici mâncarea, nici banii, nici meseria, nici profesia n-ar avea gust.

Am o singură părere despre acești oameni: vai de steaua lor! Eforul merită, dar cred că îți trebuie un pic de discernământ, adică: „Ia copiii cu tine”. O să fie greu, dar copiii sunt cu tine! Va fi foarte greu, dar copiii sunt cu tine! Asta cred despre lucrul acesta.

(Fragment din Conferința „Carieră și familie. Cum găsim echilibrul între viața de familie și cea personală” susținută de către părintele Visarion Alexa la Iași în Aula Magna „Mihai Eminescu” în data de 13 decembrie 2019


 {% display_products limit = "15" columns = "5" type="list" category_name_list="Teologie % 

Comentarii