Dacă ai numai bani, te sufocă singurătatea...

Un tânăr sărac, Florin, s-a căsătorit cu o fată bogată, pe nume Gentiana. Fata nu se împăca deloc cu socrii ei. Îi era rusine de sărăcia în care trăiau acestia. Încerca să îl convingă pe sotul ei să îsi uite părintii, dar el nu se învoia la asa ceva. Florin mergea la ei si îi întreba:
- Oare când o să înteleagă Gentiana că nu e normal să se poarte cu voi atât de urât?
- Răbdare, Florine, răbdare. O să o lumineze Dumnezeu până la urmă si o să îsi dea seama că a gresit, spunea mama lui. Chiar dacă noi nu o să mai fim în viată atunci, important este să înteleagă că mai există si altceva pe lumea asta în afară de bani. Că, dacă ai numai bani, te sufocă singurătatea. Oamenii te tratează ca pe un obiect de valoare si atât.
De ziua Gentianei, după plecarea musafirilor, sărbătorita se uită încă o dată la pachetele cu cadouri. Cum se uita la un cadou, îsi imagina ce a însemnat acest gest pentru cel care i-l dăduse. La urmă, Gentiana îi spuse sotului ei:
- La banii lor, ar fi putut să îmi facă daruri mai alese. Zgârcitii… Nici măcar tata nu mi-a luat ceva mai de soi…
Când strânse ambalajele, ca să le arunce la gunoi, ea văzu o pungă de plastic, legată cu o fundă simplă.
- Florine, acolo ce mai e?
- Ti-a trimis mama ceva.
Gentiana deschise punga si văzu un pulovăr foarte frumos, lucrat de mână. Se gândi: "Cât de frumos mă port eu cu altii, si ce daruri banale mi-au făcut. Pe când soacra, desi o necăjesc atât, mi-a făcut un cadou care i-a răpit atât de mult timp. Dragostea ei pentru mine si pentru noi e într-adevăr mare…"
- Florine, nu mai mătura, plecăm la ai tăi să le ducem două felii de tort. Să se mai îndulcească si relatiile dintre noi...


  

Comentarii