„Ascultă de primul gând, pentru că îngerul te apără”

Primul gând e de la înger, când vrei să faci ceva. Ascultă de primul gând, pentru că îngerul te apără. Al doilea gând poate fi de la diavol, ca să te răzgândești și să nu mai faci fapta cea bună și să nu-ți meargă bine la ceea ce vei face.


‒ Părinte, ce să fac ca să nu mă mai chinuie gândul? Câteodată nu pot dormi nici noaptea, deodată mă trezesc și nu mai pot adormi de câte gânduri mă năpădesc.
‒ Este un duh neastâmpărat care se joacă cu mintea matale. Ai auzit de paza minții? Mintea trebuie păzită, că altfel se cuibăresc în ea tot felul de orătănii. Ai auzit de rugăciunea minții: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul”? Ia, zi matale în minte această rugăciune și ai să vezi ce bine adormi și ai să te odihnești. În timpul zilei, când simți că vine duhul, sufletul matale îl simte când se apropie, zici rugăciunea ca să găsească mintea matale ocupată. Nu lași mintea să alunece în gânduri necurate, o oprești, te gândești la altceva sau zici rugăciunea minții și scapi de chin.
(Părintele Argatu V. Ioan, Răspunsuri duhovnicești la întrebările credincioșilor ale Părintelui Ilarion Argatu, Editura Mila Creștină, 2005, pp. 131-132)

 {% display_products limit = "15" columns = "5" type="list" category_name_list="Teologie %


Comentarii

Articole similare

Cel mai scump lucru din lume
Cel mai scump lucru din lume
O poveste veche spune că Dumnezeu i-a cerut unuia din îngerii Săi: „Mergi pe pământ şi adu-mi lucrul cel mai scump pe care-l vei găsi în lume!“ Îngerul a mers străbătând munţi şi văi, mări şi râuri...