20%

Viata de familie. CUVINTE DUHOVNICESTI 4 - editia cartonata


Autor: 
25,60 RON (TVA inclus) 32,00 RON valabil pana la 30 sept.
Costurile de livrare nu sunt incluseVolumul patru "Viata de familie" din seria "Cuvinte duhovnicesti" al Cuviosului Paisie, cuprinde subiecte despre familie si despre incercarile prin care trece omul din pricina crizei vietii de familie din vremea nostra.

Staretul spunea ca cele mai multe scrisori pe care le primea proveneau de la oameni care  aveau probleme familiale. Aceste probleme, Staretul le atribuia departarii oamenilor de Dumnezeu si iubirii lor de sine.

Multe din subiectele cartii "Viata de familie" provin din discutiile pe care stareta de la Manastirea Suroti, precum si alte sururori le-au avut cu Parintele Paisie.

Pentru a fi de folos tinerilor care isi fac probleme pentru calea pe care trebuie sa o urmeze in viata, exista un capitol introductiv:  "Tinerii in fata celor doua cai ale vietii" in cadrul careia Staretul accentueaza faptul ca indiferent de calea pe care o alege tanarul - casatoria sau calugaria - este binecuvantata, conditia de baza pentru a spori, indiferent de cale este sa traiasca o viata neprihanita si duhovniceasca.

In prima din cele sase parti ale acestei carti sunt fixate ca temelie a familiei dragostea si respectul reciproc dintre soti.

In partea a doua care se refera la obligatiile si responsabilitatea parintilor pentru o educatie corecta a copiilor lor, se pune accentul pe importanta pe care o are exemplul parintilor, "dojana lor tacuta", si asupra rolului pe care il are mama. De asemenea se subliniaza ca afectiunea si dragostea fata de copii sunt conditiile de baza pentru dezvoltarea lor fireasca.

Partea a treia se refera la copii, la bucuriile si greutatile lor de la varsat foarte mica pana la adolescenta, precum si obligatiile lor fata de parinti.

In partea a patra se dau sfaturi simple si practice pentru viata duhovniceasca  in cadrul familiei.

In partea a cincea, in care se prezinta diferitele greutati prin care trec oamenii in viata, se arata cate mangaiere si putere da Dumnezeu celor care le infrunta nu numai cu rabdare dar si  cu doxologie.

In ultima parte, a sasea, Staretul lamureste care este adevarata mangaiere pe care ar trebui sa o aiba cei care se intristeaza pentru moartea persoanelor iubite si subliniaza cat de importante si folositoare sunt parastasele, rugaciunile si milosteniile care se fac pentru cei adormiti.

Cartea "Viata de famile" a Parintelui Paisie ajuta pe cei care se nevoiesc in lume sa duca "lupta cea buna" cu mai multa ravna, si de asemenea desteapta constiintele oamenilor care se chinuiesc departe de Dumnezeu. Paralel, Staretul subliniaza ca in cadrul casatoriei este absolut necesara respectarea tuturor poruncilor lui Dumnezeu.


 

Detalii

Categorii
Autor
Cuviosul Paisie Aghioritul
Editura
Evanghelismos
Editura
Evanghelismos
Autor
Cuviosul Paisie Aghioritul

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review