Trairi ale dumnezeiescului har. O epistola despre viata lui Gheron Iosif Isihastul. Epistole inedite

15,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Cartea "Trairi ale duhului sfant" este o biografie a lui Gheron Iosif  Isihastul; este o biografie epistolara, deoarece cuprinde o scrisoare  trimisa de Iosif Vatopedonul (ucenic direct al Cuviosulu Gheron Iosif Isihastuli ) catre un frate care vroia sa afle amanunte despre viata Cuviosului Gheron Iosif Isihastul, precum si cateva scrisori ale Cuviosului care nu au fost editate pana astazi.

Epistola care a fost scrisa in 1962, la mai putin de trei ani de la trecerea la Domnul a lui Gheron Iosif Isihastul, are farmec si multa profunzime. Prin intermediul acesteia ne transmite frumusetea si maretia isihiei, despre care, Gheron Iosif  le vorbea nu numai monahilor, ci si mirenilor, subliniind ca ea trebuie dobandita de toti crestinii.

Gheron Iosif Isihastul a fost in timpul vietii dispretuit si neluat in seama chiar de multi monahi din Sfantul Munte, dar cu prezenta sa de om al rugaciunii si isihiei, a adus o marturie cutremuratoare a lui Iisus Hristos, nu doar in Sfantul Munte Athos, ci si in afara lui.

Pe langa faptul ca a contribuit in chip esential la renasterea duhovniceasca  a Athosului, prin ucenicii si prin scrisorile sale, Gheron Iosif Isihastul a raspandit invatatura isihiei si a rugaciunii mintii in toata lumea.

"Isihia, linistirea, in afara celor atat de multe pe care le scriu Parintii, este radacina nepacatuirii si calea catre autocunoastere". Gheron Iosif IsihastulCe spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review