Talcuiri la Filocalie. Vol. 4 - Sfantul Nil Ascetul. Despre rugaciune.

20,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri 3% la peste 3 bucati / 5% la peste 5 buc / 7% la peste 10 buc
Cantitate: 3+ 5+ 10+
Discount: 3% 5% 7%
Cum te putem ajuta?

Volumul al IV-lea din "Talcuiri la Filocalie" cuprinde experienta rugaciunii Parintilor Pustiei transpusa in cartea  "153 capete depre rugaciune" a Sfantului Nil Sinaitul.

Acest volum al Arhimandritului Evsevios Vitti, este o explicare extinsa si detaliata a celor  "153 capete depre rugaciune" a Sfantului Nil Sinaitul, si a fost gandita ca o introducere mai ampla la "Capetele" insele.

"Cuvantul despre rugaciune" al Sfantului Nil, reprezinta expresia cea mai adanca si autentica de rugaciune in cadrul duhovniciei monahale ortodoxe, si cuprinde 153 de capete. "Capetele" sau modalitatea infatisarii ideilor sub forma unor scurte sentinte numite "capete" este o forma filologica de elaborare a unei scrieri, modalitate pe care a introdus-o Evragrie Ponticul, monah si autor de lucrari duhovnicesti. 

Sfantul autor al "Capetelor" conduce cititorul in sferele rugaciunii necunoscute pentru cei mai multi, dar in acest fel, Sfantul Nil deschide o iesire pentru omul contemporan, care se afla intr-un adevarat impas. Sfantul Nil, arata omului modern iesirea spre cer prin mijlocirea rugaciunii duhovnicesti, pentru ca ea il introduce acolo unde-L va gasi pe Insusi Domnul Iisus Hristos, si va descoperi de ce exista si de ce traieste in aceasta lume atat de confuza si plina de contradictii.