20%

Staretul Varsanufie - Sfaturi catre monahi si omilii duhovnicesti


Autor: 
8,00 RON (TVA inclus) 10,00 RON valabil pana la 30 sept.
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Staretul Varsanufie a fost unul dintre ultimii mari parinti duhovnicesti ai Optinei.
 
Cartea "Staretul Varsanufie. sfaturi catre monahi; omilii care mireni" este compusa din trei parti.
Mitropolitul Meletie de Preveza prezinta in prima parte a cartii, un scurt istoric al Manastirii Optina precum si viata si maretia duhovniceasa si testamentul Staretului Varsanufie. Tot in partea de inceput este prezentata succint si activitatea Staretului Nicon, ucenic apropiat al staretului Varsanufie care a fost si ultimul staret al Optinei (1922 - 1925).
 
Partea a doua a cartii, intitulata - Sfaturi catre Monahi- cuprinde sfaturile Staretului Varsanufie catre Parintele Nicon si alte cuvinte de folos catre monahi.
 
In ultima parte a volumului "Staretul Varsanufie. sfaturi catre monahi; omilii care mireni" sunt infatisate invataturile Staretului despre Biserica, despe muzica precum si despre legatura mirenilor cu pastrorii, care sunt cuprinse in doisprezece omilii, cuvantari pe care le-a sustinut Staretul Varsanufie in timpul activitatii sale de duhovnic si staret al Manastirii Optina.
 
In general staretul Varsanufie a fost foarte ingaduitor si milostiv. Cu toate acestea nu a ingaduit deloc delasarea duhovniceasca si spunea: "Pe cel ce nu se ingrijejeste singur de mantuirae sa, e bine sa-l punem cu sila pe drumul mantuirii", si intra-devar, cu toata bunatatea si purtarea lui smerita fata de toti, prezenta lui inraurea o insufletire minununata, care si pe cei nepasatori ii trezea la lucrarea duhovniceasca si la lupta neincetata pentru mantuirea lor.

Detalii

Autor
Mitropolit Meletie de Preveza
Editura
Evanghelismos
Autor
Mitropolit Meletie de Preveza
Editura
Evanghelismos

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review