Rugaciunea lui Iisus. Calauza inimii catre Dumnezeu

20,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Rugaciunea lui Iisus este menita sa te ajute, zi de zi, sa-ti intoarca privirea catre iubirea fierbinte a lui Dumnezeu. Iubirea lui Dumnezeu te va transfigura. Cand iubirea lui Dumnezeu te strabate, atunci vei fi strabatut de lumina Lui. Vei fi preschimbat in ceva ce nu te-ai asteptat sa fii. Vei fi ceea ce dintru inceput El a dorit ca tu sa fii: tu persoana unica in univers.

Fiica duhovniceasca a regretatului Parinte Gheorghe Calciu, Dumitreasa, Frederica Mathewes- Green este presbitera, mama a trei copii, luptatoare impotriva avortului si unul dintre cei mai renumiti teologi ortodocsi din Statele Unite. Este autoarea a mai multor carti populare despre spiritualitatea Bisericii Ortodoxe. Crede cu tarie ca prin rostirea Rugaciunii lui Iisus poti sa afli cum sa potrivesti acel mic radio (launtrica luare aminte) pe frecventa glasului lui Dumnezeu si sa descoperi bucuria prezentei Sale nemarginit de iubitoare.

In paginile cartii autoarea incearca sa ne introduca in tainele Rugaciunii lui Iisus. Fiind personal interesata de aceasta rugaciune inspirata din indemnul Sfantului Apostol Pavel de a ne ruga neincetat, fara a avea pretentia ca este o experta in Rugaciunea lui Iisus, autoarea doreste ca cititorul sa o inteleaga si sa o practice bucurandu-se de foloasele ei:

Aceasta rugaciune nu este menita sa nasca experiente mistice fanteziste sau emotii pioase. Totusi ea se lucreaza cu incapatanare inlauntru zidind treptat o legatura sigura cu Domnul. Unde intra Domnul, acolo este lumina. Pot sa vad multe cai prin care El m-a schimbat de-a lungul anilor, luminandu-ma si risipind temeri si ganduri mincinoase. Eu nu am facut decat sa ma prezint, zi de zi, la aceste sedinte tacute cu el.

Cartea este impartita in doua parti. Prima partea cuprinde trei capitole in care autoarea, folosind o bogata bibliografie, ne introduce in istoria practicarii rugaciunii lui Iisus, ne defineste termenii si conceptele si ne vorbeste atat despre experienta personala a practicarii Rugaciunii lui Iisus precum si din experienta sfintilor de la care a invatat cum sa spuna aceasta rugaciune. A doua parte a lucrarii cuprinde intrebari si raspunsuri care sa ofere lamuriri celor care doresc sa se roage cu Rugaciunea lui Iisus. Ne sunt prezentate si foloasele duhovnicesti ale acestei rugaciuni.

Suntem indemnati sa petrecem zilnic macar putin timp rostind Rugaciunea. Sa o rostim cu sinceritate, vorbindu-I lui Hristos in timp ce incercam pe cat de mult posibil sa ne concentram atentia. Putem rosti oricand Rugaciunea, fie ca asteptam autobuzul, fie ca ne spalam pe dinti. Aceasta rugaciune scurta, atotcuprinzatoare si foarte la indemana prinde radacina si creste in sufletului omului. In timpul procesului, iti asculti capacitatea de a deslusi prezenta lui Dumnezeu. El este, desigur, deja prezent; problema este ca nu suntem noi foarte priceputi in a-L simti. Rostirea Rugaciunii lui Iisus te ajuta sa-ti gasesti aceasta capacitate de a te acorda la prezenta Sa, asa cum inveti gama pentru a-ti dezvolta capacitatea de a identifica notele muzicale.

Formandu-ti obiceiul de a zice aceasta rugaciune tot timpul, ea se imbiba in tine, precum colorantul in lana, si-ti coloreaza modul in care te intalnesti cu fiecare om si circumstantele aceste intalniri Rugaciunea lui Iisus este pe buna dreptate numita lucrare, fiindca implica multa stradanie. Nu exista vreo smecherie sau vreo scurtatura pentru a putea deveni capabil sa te rogi neincetat.

Rugaciunea lui Iisus ofera un cadru, o cale de a incepe. Este incurajator sa ne amintim ca a trecut testul timpului si s-a dovedit valoarea pentru mai bine de o mie de ani.

Din aceasta carte invatam ca in viata noastra nu exista decat o singura tragedie neputinta de a fi sfant. Pe cei care flamanzesc dupa prezenta lui Dumnezeu ii chemam sa lectureze aceasta lucrare. Daca tu, cititorule, raspunzi la aceasta chemare cu o minte deschisa, poti culege prin Rugaciune un rod la care nu te-ai fi putut astepta vreodata.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review