Rolul mamei in educatia copiilor. Educatia dupa Sfantul Porfirie Kavsokalivitul

[1]

Autor: 
7,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Mama este ca si drojdia care dospeste toata familia. Prin frumusetea ei, nu exterioara (si pe aceasta Dumnezeu i-o da), ci prin frumusetea launtrica a sufletului. Deseori chiar si aceasta frumusete exterioara este distrusa de uratenia launtrica si cea care odinioara era frumoasa devine acum respingatoare.

Cand exista frumusete launtrica, atunci omul se infrumuseteaza si la exterior¦ Atunci chipul ii straluceste si te bucuri cand vezi un astfel de om.

Asadar mama este chemata sa aiba aceasta frumusete launtrica si sa lucreze ca drojdia¦

Stiti cum se foloseste drojdia? Acum nu se mai framanta aluatul in casa. Noi in Sfantul Munte, pentru ca framantam inca aluatul, stim asta¦ Pui putin, o mana de drojdie intr-o copaie cu douazeci de kilograme de faina pe la amiaza, iar in dimineata zilei urmatoare toata compozitia a crescut. A crescut toata faina de la acea mana de drojdie pe care ai pus-o. Sunt microorganismele care lucreaza faina toata noaptea si o fac sa creasca.

Intr-un mod asemanator este chemata sa lucreze si mama in familie. Dupa ce mai inainte, cu harul dumnezeiesc, se lucreaza pe sine si isi redobandeste frumusetea launtrica, dupa aceea sau chiar simultan trebuie sa-i faca si pe ceilalti membri ai familiei la fel de frumosi, sufleteste si nu trupeste.

Influenta starii familiei asupra starii duhovnicesti a copiilor este uriasa. Sfantul spunea ca sfintenia parintilor se transfera la copii. Rugaciunea si imbratisarea tainica a copiilor de catre parinti prin iubire ii face pe copii sanatosi duhovniceste. Spunea: In familie se afla o mare parte a responsabilitatii pentru starea duhovniceasca a omului. Pentru ca copiii sa scape de diferite probleme interioare, nu sunt suficiente sfaturile, constrangerile, ratiunea si amenintarile. E posibil ca acestea sa faca si mai rau. Indreptarea se face prin sfintenia parintilor. Deveniti sfinti si nu veti avea nicio problema cu copiii vostri. Sfintenia parintilor ii scapa pe copii de probleme. Copiii ii vor aproape pe oamenii sfinti, care au multa dragoste, care nu-i inspaimanta si nici nu se limiteaza la invatatura, ci le vor da pilda de sfintenie si rugaciune. Parintii sa se roage in tacere la Hristos cu mainile ridicate si sa-si imbratiseze copiii tainic.

Detalii

Categorii
Brand
Autor
#N/A
Editura
Egumenita
Autor
#N/A
Editura
Egumenita

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 1 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
L
Lupu Paula Andrea
31 iul.
Interesantă recomand