Prietenia minunata - Povestiri pentru copii

7,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Dragi copii,

Probabil in casa voastra locuieste vreun animal:vreun motan sau vreun caine. Sau vreti mult ca parintii sa va daruiasca un pestisor sau un papagal? Ce placut e sa citesti o carte atunci cand alaturi doarme ghemuit pe canapea un motan! Impreuna cu oamenii locuiesc de mult timp vacile si caprele, iepurii de casa si gastele.

Noua ne plac,avem grija de ele si ele ne rasplatesc prin gingasia lor. Pe acestea le numim animale de casa.

– Dar ce pacat,veti spune,ca nu poti sa te imprietenesti cu un animal salbatic! Iata de ce nu poti face o plimbare cu un leu sau cu un tigru! De ce animalele salbatice nu se inteleg cu omul?

Da,acum nu se inteleg,dar n-a fost intotdeauna asa. Candva,demult,Dumnezeu i-a creat pe primii oameni,pe Adam si Eva,si ei au locuit in gradina Raiului printre pomi minunati si verdeata. Alaturi de ei au locuit si animalele salbatice. Oamenii si animalele salbatice traiau prieteneste,se intelegeau. Dar oamenii nu L-au ascultat pe Dumnezeu si s-a rupt aceasta prietenie. Nu mai era pace in sufletul omului si animalele salbatice au incetat sa-l mai iubeasca si sa-l asculte. Ele au fugit de om. Animalele cele puternice sunt in vrajmasie cu el,iar cele slabe fug si se ascund. Numai animalele domestice,ca si inainte, se supun omului.

– Dar la circ cum e? veti intreba. Ca doar la circ animalele salbatice il asculta pe dresor! Ursul danseaza si leul sare prin cerc!

Da,asa este. Dar toate acestea fiarele nu le fac dupa voia lor proprie. Ele au fost instruite mult timp pentru aceasta,de aceea arata obosite. Cu bucurie s-ar duce animalele salbatice in vizuinile lor si nu s-ar mai intoarce niciodata la circ.

– Dar oare n-au existat oameni de care sa se apropie singure animalele salbatice,dupa voia lor,si sa traiasca impreuna pasnic,ca animalele de casa?

Astfel de oameni au existat. Acestia au fost oameni sfinti, crestini care au trait cu multe secole in urma. Ei raspandeau bunatate si dragoste,de aceea se apropiau de ei nu numai oamenii, ci si animalele salbatice,chiar si cele mai fioroase. Si, datorita dragostei si fericirii lor divine,animalele salbatice deveneau pasnice si blande. Despre astfel de animale veti citi in aceasta carte.