Patriarhul si martirul - Ioan cel Milostiv si Anastasie Persanul

38,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Cartea de fata restituie imaginea cat mai fidela a doi sfinti contemporani ai sfantului Maxim Marturisitorul, mult mai cunoscuti in epoca lui, astazi insa aproape uitati. Toti au trait si activat in contextul catastrofal al secolului VII, dominat de invazia persana si apoi de ocupatia islamica a Orientului Apropiat. Marturisirea ortodoxiei si teologhisirea sublima reprezentate de sfintii Ioan Moschos, Sofronios Patriarhul si Maxim Marturisitorul in unire cu episcopii Romei au fost doar unul din raspunsurile la aceasta criza traita de contemporani in registru apocaliptic. 
Mai putin cunoscute, dar nu mai putin importante, sunt alte doua tipuri de reactii la aceasta criza: exemplara compasiune evanghelica a laicului cipriot devenit patriarhul Alexandriei, Ioan cel Milostiv, si nobilul martiriu al soldatului persan Magundat, convertit la crestinism si devenit monah in Ierusalim sub numele de Anastasie. 
Dosarele lor hagiografice, publicate aici pentru prima data in limba romana, fac substanta volumului de fata. Comentariul istoric si teologic care le insoteste ofera posibilitatea intelegerii acestor doua figuri in multiplele contexte ale lumilor lor, pe al caror fundal doar isi dobandesc adevaratul profil si concretete. Devin astfel dureros de limpezi si inspiratoare si mizele extrem de actuale ale actiunilor unui patriarh si ale unui martir din veacul VII, ale caror ecouri textele scrise despre ei le aduc pana la noi.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review