Ortodoxia si Religia Viitorului

18,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri de cantitate la aceasta carte: 5% la peste 2 buc / 10% la peste 5 buc / 15% la peste 10 buc
Cantitate: 2+ 5+ 10+
Discount: 5% 10% 15%
Cum te putem ajuta?

Cartea "Ortodoxia si religia viitorului" scrisa de Parintele Serafim Rose a izbutit de-a lungul anilor sa trezeasca nenumarati oameni din starea in care se complaceau, facandu-i sa isi ia mai in serios viata launtrica si impingandu-i spre calea cea buna. I-a facut sa recunoasca marele adevar ca exista un razboi nevazut, duhovnicesc, a catui miza sunt insesi sufletele noastre, si ca trebuie sa luam seama cum umblam (Efeseni 5,15), ca sa nu pierdem harul lui Dumnezeu care ne calauzeste spre Rai.

Intre 1970 si 1975, perioada in care Parintele Serafim Rose a scris cartea, se considera ca majoritatea fenomenelor pe care le descria apartin unui curent marginal. El a inteles insa ceea ce urma sa se petreaca: a prevazut transformarea curentului periferic intr-unul din ce in ce mai larg acceptat. Parintele Serafim Rose sesizeaza inspaimantatoarea unitate de scop, aflata in spatele unui evantai de fenomene aparent disparate, si intrevede rezultatul final profilandu-se amenintator.

Aceasta carte examineaza fenomenele religoase contemporane autorului, manifestarile unei "noi costiinte religioase" care pregateste instaurarea unei religii mondiale unice si marcheaza inceputul unei "revarsari a duhului demonismului" din vremurile de pe urma. Nicicand nu mai fusese scrisa pana in acea vreme o analiza atat de patrunzatoare a curentelor si tendintelor spirituale ale secolului al XX-lea, caci nimeni nu le mai studiase intr-un duh atat de apropiat de intelepciunea netrecatoare a Sfintilor Parinti.