Omilii la Cartea Apocalipsei vol I

[1]
23,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri 3% la peste 3 bucati / 5% la peste 5 buc / 7% la peste 10 buc
Cantitate: 3+ 5+ 10+
Discount: 3% 5% 7%
Cum te putem ajuta?

Sa nu creada cineva ca aceste omilii au ca scop sa incante sau sa se faca placute urechilor. Scopul este acela de a invata, de a descoperi adevarul, voia Domnului; sa ne trezeasca constiinta, sa mustre, sa mangaie, sa intareasca, sa reconsidere pozitii gresite si sa arate calea catre pocainta si mantuire. Acesta este scopul temelor si a talcuirilor ce ne stau inainte. 
Din Omilia 28 
In ciuda miilor de omilii rostite de parintele Athanasie Mitilinaios, acesta inca nu este destul de cunoscut nici in Grecia, nici in celelalte tari. Aceste omilii, inregistrate pe casete inca din anii 70-80, apoi pe CD-uri si pe alte medii de stocare, in ciuda faptului ca sunt destul de raspandite in limba greaca pe internet, au cunoscut foarte putine editari, si acelea, fragmentare, continand diverse omilii la praznice sau la anumite locuri din Scriptura. Transcrierea, adaptarea si celelalte etape necesare publicarii lor nu a fost o sarcina la indemana oricui. 
Paradoxal, prima publicare serioasa a omiliilor sale s-a facut nu in limba greaca, ci in limba engleza, datorata unuia dintre ucenicii sai, Constantinos Zalalas, care, alaturi de alti colaboratori, le-au facut cunoscute publicului american ortodox in format audio . Succesul acestora in acest format, a cerut apoi si publicarea lor in volum. 
Aceste omilii, rod a diferite osteneli, au fost publicate si in Grecia pe diverse pagini de internet in format audio. Doar o mica parte din ele se gasesc si transcrise in greceste si publicate, sub forma de brosuri. Osteneala lui Constantin a primit inca dintru-nceput imboldul si binecuvantarea parintelui Athanasie. Ajutat de colaboratori voluntari ai Editurii Zoe Press, insufletiti de duhul parintelui Athanasie, domnul Zalalas a reusi sa ajunga pana in anul 2017 la volumul 4 al seriei de Omilii la Cartea Apocalipsei, aceasta fiind programata a se plini in 5 volume. 

Parintele Athanasie Mitilinaios s-a nascut in 1927in Kifisia, o suburbie a Atenei, Grecia. Tatal sau, George,era din Mitilini, iar mama sa, Eufrosina, era din Samos.Lipsurile din educatia formala a parintilor sai au fostcompensate prin intelepciune si traire duhovniceasca,mostenire prisositoare lasata copiilor: Athanasie si soralui, Grammatiki. 

Cuprins 
Prefata 
Viata Parintelui Athanasie Mitilinaios 
Omilia I. Introducere la Apocalipsa 
Omilia a II-a. Apocalipsa 1, 1-3 
Omilia a III-a. Apocalipsa 1, 1-4 
Omilia a IV-a. Apocalipsa 1, 4-6 
Omilia a V-a. Apocalipsa 1, 4-7 
Omilia a VI-a. Apocalipsa 1, 7-9 
Omilia a VII-a. Apocalipsa 1, 9-11 
Omilia a VIII-a. Apocalipsa 1, 11-19 
Omilia a IX-a. Apocalipsa 1, 20; 2, 2 
Omilia a X-a. Apocalipsa 2, 4-7 
Omilia a XI-a. Apocalipsa 2, 7-9 
Omilia a XII-a. Apocalipsa 2, 9-12 
Omilia XIII-a. Apocalipsa 2, 12-13 
Omilia a XIV-a. Apocalipsa 2, 13-15 
Omilia a XV-a. Apocalipsa 2, 16-20 
Omilia a XVI-a. Apocalipsa 2, 21-24 
Omilia a XVII-a. Apocalipsa 2, 24 
Omilia a XVIII-a. Apocalipsa 2, 24-25 
Omilia a XIX-a. Apocalipsa 2, 26-29; 3, 1-2. 
Omilia a XX-a. Apocalipsa 3, 2-6 
Omilia a XXI-a. Apocalipsa 3, 7-9 
Omilia a XXII-a. Apocalipsa 3, 9-13 
Omilia a XXIII-a. Apocalipsa 3, 14-22