Inima zdrobita. Destinul unui tata - Vladimir Scerbinin


Autor: 
30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri de cantitate la aceasta carte: 5% la peste 2 buc / 10% la peste 5 buc / 15% la peste 10 buc
Cantitate: 2+ 5+ 10+
Discount: 5% 10% 15%

Cartea aceasta e un poem. O curgere de frumusete interioara cum rar mi-a fost dat sa descopar in lecturile cotidiene. Autorul-personaj creste sub ochii cititorului si se lasa prins in icoana. De altfel, autorul cartii este un om care si-a hranit libertatea duhovniceasca din convertirea imaginii in icoana. Un poem despre viata curata, moarte si inviere, un poem despre Hristos in tot si in toate. Un poem-pathos ale carui strofe, legate cu sange si viata, alcatuiesc un comentariu la Evanghelia Mantuitorului in cel mai personal mod cu putinta.

Cum sa nu tresara inima in tine, cititor fiind, cand in maini tii o carte-inima, un neasteptat poem-inima?! Și afli, cuprins de uimirea smereniei, ca viata omului este istoria unui graunte care se alimenteaza de undeva din adancuri, se umple de lumina cu o maturitate aurie asemenea cerii de albina pentru ca, mai tarziu, dupa ce a cazut pe pamant, sa creasca inaltandu-se pana la cer. Asta, desigur, daca nu va putrezi in temnita intunecata si umeda a raului. O carte-cautare. Pe care, citind-o, te redescoperi altul. O traducere lina, dintr-o rusa pasnica si daruitoare de malini infloriti in suflet.

Parintele Constantin Necula

Din aceasta carte se revarsa duhul intalnirilor cu mari asceti ai Ortodoxiei din secolul al XX-lea: arhimandritul Ioan Krestiankin, arhimandritul Serafim Rozenberg, episcopul Vasile Rodzeanko si altii. Astfel, ea reprezinta o continuare si o completare a binecunoscutei carti Nesfintii sfinti a parintelui Tihon Sevkunov, care a fost coleg cu autorul la Institutul de Cinematografie si impreuna cu care a pornit pe drumul Bisericii.

Vladimir Scerbinin s-a nascut in anul 1960 in regiunea Krasnoiarsk din Siberia. A absolvit Facultatea de Scenaristica a renumitului Institut Cinematografic S.A. Gherasimov. A invatat sa zugraveasca icoane la Manastirea Pesterilor din Pskov de la un iconar vestit, pr. Zenon Teodor.

Este realizatorul a peste 80 de filme documentare cu tematica ortodoxa. In anul 1994 a deschis in Manastirea Sretenski din Moscova un atelier de iconografie ai carui absolventi au zugravit peste 18 biserici in Rusia, Ucraina, Serbia si Polonia.

Detalii

Brand
Autor
Vladimir Scerbinin
Editura
Sophia
Autor
Vladimir Scerbinin
Editura
Sophia

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review