Ingerul rugaciunii

5,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Cuvantul inger inseamna vestitor. Aceasta denumire o au duhurile cele netrupesti, pentru ca ele vestesc oamenilor 
voia lui Dumnezeu. Ingerul este acela, pe care Domnul il poate trimite cu o anumita misiune si care implineste cu exactitate acea misiune. Ingerii locuiesc pretutindeni. Dar, mai cu seama, in cer, in jurul Tronului lui Dumnezeu. Acolo, unde Dumnezeu le descopera cel mai mult slava Sa, iar prin ei si voia Sa cu privire la oameni. Sfintii Parinti ai Bisericii ii numesc lumini secundare, ca si cum ar fi o reflectare a Luminii Dumnezeiesti. Ei sunt lumini secundare! Cum sa intelegem noi acest lucru?! Cu ce sa il comparam ca sa poata sa inteleaga mintea noastra? 
Aflandu-se in imediata apropiere fata de Dumnezeu, Ingerii se umplu de incantare, de maretia lui Dumnezeu, de 
sfintenia Lui, de intelepciunea si de marea iubire, pe care Creatorul universului o are fata de creatia Sa.O lumina dumnezeiasca se revarsa ca un mare val in mod liber prin ei. Acesta este chipul adevaratei sfintenii. Puterile Ceresti au primit in sinea lor lumina lui Dumnezeu. Au refractat-o in sine si, reflectand-o si fractionand-o intr-o multime de raze minunate, au raspandit-o in jurul lor, daruind- o oamenilor capabili sa si-o insuseasca. Si, iata, in aceasta stralucire reflectata a Luminii Dumnezeiesti, stralucire nemicsorata, neintunecata, ci inmultita si imbucuratoare, datatoare de viata, noi Il recunoastem pe Dumnezeu! Daca nu ar exista Ingerii, noi niciodata, nici macar intr-o masura mai mica, 
accesibila omului, nu am putea simti si primi lumina lui Dumnezeu. Noi insine nu suntem in stare sa vedem si sa simtim slava lui Dumnezeu, avem nevoie de mijlocitori, care sa o transforme, asa incat ea sa devina accesibila si pentru noi. 

Detalii

Brand
Autor
Arhimandrit Ioan Krestiankin
Editura
Egumenita
Autor
Arhimandrit Ioan Krestiankin
Editura
Egumenita

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review