Harisma discernamantului in calauzirea duhovniceasca ortodoxa

13,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

„Discernamantul celor desavarsiti este cunoasterea pe care o au in ei din iluminare dumnezeiasca, care prin lumina ei are puterea de a lumina pe deplin cele intunecate care exista in ceilalti. Sau, cu alte cuvinte, este in general recunoscuta si se numeste discernamant, cunoasterea si intelegerea fara greseala a voii lui Dumnezeu in orice vreme si orice loc si orice imprejurare, care se pare ca exista doar in cei curati la inima, la trup si la gura” (Sfantul Ioan Scararul, Cuvant despre discernamant).

Discernamantul, care constituie obiectul acestei carti, este conditia de baza a judecarii corecte in orice problema, si cu atat mai mult este necesar pentru a da un raspuns corect in problemele duhovnicesti. Pentru dobandirea si cultivarea discernamantului duhovnicesc, de mare ajutor este studierea vietilor si invataturilor Parintilor si Sfintilor Bisericii noastre, fiindca din acestea invatam ca Parintii abordau cu discernamant diferite cazuri si probleme ale vietii duhovnicesti. Pentru a-i ajuta pe crestinii interesati, scriitorul a adunat in aceasta carte foarte multe intamplari care lamuresc corecta abordare a diferitelor chestiuni duhovnicesti.

Fie ca aceasta carte sa se dovedeasca un ajutor lamuritor si folositor pentru toti cei care se ocupa cu calauzirea duhovniceasca a semenilor lor, precum duhovnicii, parintii, dascalii etc.