Faramiturile ospatului

37,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri 3% la peste 3 bucati / 5% la peste 5 buc / 7% la peste 10 buc
Cantitate: 3+ 5+ 10+
Discount: 3% 5% 7%
Cum te putem ajuta?

In vara anului 1994, la manastirea Sfantului Ioan Botezatorul din Essex-Anglia, mi-am dat seama, mai bine decat acasa, de valorile extraordinare de care dispune Ortodoxia noastra. Intr-o lume care din punct de vedere material nu-si mai poate dori nimic, pe plan spiritual Ortodoxia le poate oferi oamenilor sansa izbavirii si indumnezeirii. De aceea m-am hotarat sa traduc si in romaneste o carte care se inscrie foarte bine pe linia colectiei noastre de "Spiritualitate". Cartea a tradus-o din rusa in franceza parintele Simeon Bruschweiller , avandu-l drept autor pe Ignatie Briancianinov, si a intitulat-o Faramiturile ospatului cu subtitlul Ofranda monahismului contemporan.

Chipul episcopului Ignatie Briancianinov sta alaturi de cel al marilor stareti de la Valaam, Optina, Sarov, al episcopului Teofan Zavoratul sau al parintelui Ioan de Kronstadt. S-a nascut intr-o familie nobila la anul 1807, facand studii de inginerie si, dupa cativa ani, cu invoirea imparatului Nicolae I, care-l pretuia, a intrat in manastire. Ravnea dupa un crestinism integral. Si dupa ce a ajuns episcop al Caucazului si al Marii Negre a trait ca un calugar autentic, pentru ca nu exista decat o singura forma a crestinismului predarea: toatala lui Dumnezeu.

Speram ca lectura acestei carti sa le lamureasca celor iubitori de frumos multe aspecte legate de viata duhovniceasca, si nu numai calugarilor, ci tuturor credinciosilor nostri.

Andrei, Arhiepiscop si Mitropolit