Emily adolescenta - L. M. Montgomery


Autor: 
30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Lucy Maud Montgomery (1874 1942) este cea mai cunoscuta scriitoare canadiana pentru tineri de la inceputul secolului al XX lea, celebra pentru seria de noua romane centrate in jurul personajului Anne si pentru trilogia despre Emily Starr, o orfana adolescenta cu vise mari, crescuta de matusile ei la ferma New Moon din Insula Printului Edward.
Emily adolescenta (1925) este a doua parte a trilogiei si zugraveste anii de liceu ai protagonistei, petrecuti in casa matusii Ruth personaj pitoresc marcat de stereotipuri, meschinarii si prejudecati, dar care in timp isi dezvaluie si capacitatea de loialitate si afectiune familiala. Prietenia ei cu Ilse, Teddy si Perry se aprofundeaza, dar in viata lui Emily ocupa un loc important si prietenia cu un intelectual rafinat si enigmatic Dean Priest.
Pasiunea calauzitoare a lui Emily ramane insa scrisul. Fire contemplativa si cu o sensibilitate aparte, adolescenta atinge primele trepte ale implinirii literare si gusta cele dintai succese publicistice, hotarand sa urce cararea alpina simbol al ascensiunii anevoioase a creatorului.
Intr o maniera unica, L.M. Montgomery ne ofera in Emily adolescenta portretul spiritului sensibil si creativ la varsta adolescentei o perioada atat de fertila, dar si sfasietor de fragila , portret in care ne regasim cu totii.