Dorul sufletului dupa Dumnezeu

45,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri 3% la peste 3 bucati / 5% la peste 5 buc / 7% la peste 10 buc
Cantitate: 3+ 5+ 10+
Discount: 3% 5% 7%
Cum te putem ajuta?

Dorul sufletului dupa Dumnezeu 
O perspectiva crestin ortodoxa privind interpretarea biblica 

Utilizand tot ce este valoros din cercetarea istorico-critica 
si din domeniile conexe, dr. Mary Ford demonstreaza, fara tagada si cu acuratete, de ce hermeneutica biblica trebuie sa se intoarca la abordarile si metodele exegetilor crestinismului primar, in special, ale celor apartinand traditiei Bisericii Ortodoxe. 
Incepand cu Evul Mediu Tarziu, interpretarea biblica in crestinismul apusean a fost in mare masura calauzita de metodologia istorico-critica... Veriga indispensabila dintre exegeza si viata duhovniceasca a fost foarte mult trecuta cu vederea, cu urmarea ca preocuparea pentru fagaduinta evanghelica a mantuirii din Evanghelii a fost subordonata cercetarii stiintifice a textului. 
Atentia autoarei este indreptata in mod consecvent spre intrebarea de baza: Dupa ce tanjeste sufletul? Ea raspunde la intrebare printr-o critica atenta a orientarilor de interpretare neortodoxe (de la Spinoza la exegetii contemporani) si prin dovedirea faptului ca o hermeneutica inspirata de Sfintii Parinti poate fi fidela textului, in timp ce il conduce pe cititor spre descoperirea a ceea ce inseamna a fi fiu al lui Dumnezeu. Autoarea reuseste sa demonstreze ca interpretarea biblica autentica si competenta este intrinsec legata de viata credintei. 
Aceasta carte importanta este o comoara care ii va interesa in special pe clericii si pe studentii in teologie, dar si pe laicii care traiesc profunda nazuinta a sufletului dupa Dumnezeu. 
Pr. John Breck