Cuvinte de aur - Volumul 4 - Sfantul Ioan Gura de Aur


Autor: 
21,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri de cantitate la aceasta carte: 5% la peste 2 buc / 10% la peste 5 buc / 15% la peste 10 buc
Cantitate: 2+ 5+ 10+
Discount: 5% 10% 15%

Insemnatatea pe care Sfantul Ioan Gura de Aur o da milosteniei putem s-o intelegem din definitia pe care o da acestei virtuti, dar si din consecintele pe care le produce. Adaugam cateva epitete caracteristice pe care Sfantul Ioan Gura de Aur le foloseste deseori pentru aceasta virtute.

Asadar, milostenia este: un imprumut neobisnuit, podoaba si vesmant al sufletului, medicamentul cel mai ieftin. Milostenia este nemuritoare si vesnica. Este imparateasa plina de mare indrazneala a vietii noastre. Este negot, semanatura si recolta, este pastratoarea comorii, inima virtutii, aparatorul cel mai bun, cheltuiala cea buna si iconomul care aduna impozite, comoara, imprumut si polita.

Este luminoasa, hranitoare si intaritoare, hrana zilnica, izvor si masa sigura. Milostenia este o buna camara si un bun negot. Este nebiruita si neinfranta de diavol. Prin urmare, nu exista nimic mai inalt decat milostenia. Ea poate sa stearga toate pacatele noastre si trebuie doar sa fie lipsita de lacomie si sa fie facuta cu bucurie si nu cu tristete sau de nevoie.

Si astazi, in epoca societatii de consum, se impune reinvierea acestei virtuti si readucerea ei la lumina.