Cuvinte de aur - Volumul 4

15,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri de cantitate la aceasta carte: 5% la peste 2 buc / 10% la peste 5 buc / 15% la peste 10 buc
Cantitate: 2+ 5+ 10+
Discount: 5% 10% 15%
Cum te putem ajuta?

Insemnatatea pe care Sfantul Ioan Gura de Aur o da milosteniei putem s-o intelegem din definitia pe care o da acestei virtuti, dar si din consecintele pe care le produce. Adaugam cateva epitete caracteristice pe care Sfantul Ioan Gura de Aur le foloseste deseori pentru aceasta virtute.

Asadar, milostenia este: un imprumut neobisnuit, podoaba si vesmant al sufletului, medicamentul cel mai ieftin. Milostenia este nemuritoare si vesnica. Este imparateasa plina de mare indrazneala a vietii noastre. Este negot, semanatura si recolta, este pastratoarea comorii, inima virtutii, aparatorul cel mai bun, cheltuiala cea buna si iconomul care aduna impozite, comoara, imprumut si polita.

Este luminoasa, hranitoare si intaritoare, hrana zilnica, izvor si masa sigura. Milostenia este o buna camara si un bun negot. Este nebiruita si neinfranta de diavol. Prin urmare, nu exista nimic mai inalt decat milostenia. Ea poate sa stearga toate pacatele noastre si trebuie doar sa fie lipsita de lacomie si sa fie facuta cu bucurie si nu cu tristete sau de nevoie.

Si astazi, in epoca societatii de consum, se impune reinvierea acestei virtuti si readucerea ei la lumina.

Detalii

Categorii
Brand
Autor
Sfantul Ioan Gura de Aur
Editura
Egumenita
Autor
Sfantul Ioan Gura de Aur
Editura
Egumenita

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review