Cuvinte ascetice. Vol 1 - Cuvintele I-XXX


Autor: 
160,00 RON (TVA inclus)
Transport gratuit pentru comenzi peste 99 lei
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

"

Editie bilingva

Sfantul Isaac Sirul, Cuvinte ascetice, vol. 1, Cuv. 1-30
 
Cartea este un eveniment editorial din toate punctele de vedere. Conditiile grafice sunt de exceptie, sustinand deplin o carte de care nu te mai desparti.
Textul grec, care l-a facut cunoscut pe Isaac in lumea intreaga, este cel editat de Manastirea Iviron din Muntele Athos, in forma critica, dar nu limitat la manuscrisele grecesti, ci confruntat si cu originalul siriac.
Traducerea romaneasca este o versiune noua, confruntata, de cate ori a fost nevoie, cu originalul siriac si insotita de note ample si numeroase care lamuresc pasajele obscure, explicand adeseori termenul original si contextul sau.
In Studiul introductiv sunt prezentate viata si scrierile Sfantului Isaac, precum si arcanele prin care a trecut textul grec pana la forma lui de astazi. De asemenea, ca noutate absoluta, sunt prezentati pe larg principalii termeni filocalici utilizati de Sfantul Isaac, in ambientul lor siriac.
Putem spune ca prin volumul de fata Sfantul Isaac Sirul, cel mai cunoscut si mai tradus autor filocalic, devine accesibil cititorului modern intr-o traducere de secol XXI, secondata de explicatii care fac textul transparent si capabil sa mijloceasca lumina pe care Sfantul a vrut sa ne-o impartaseasca."

160

Detalii

Categorii
Brand
Autor
Sfantul Isaac Sirul
Editura
Sfantul Nectarie
Editura
Sfantul Nectarie
Autor
Sfantul Isaac Sirul

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review