Cum sa faci ca iubirea sa dureze

20,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

"Dragostea este singurul mod in care putem cuprinde o alta fiinta umana in nucleul cel mai launtric al personalitatii sale. Nimeni nu poate deveni pe deplin constient de esenta unei alte fiinte omenesti daca nu o iubeste. Dragostea ne face in stare sa vedem trasaturile si caracteristicile esentiale ale persoanei iubite ba chiar mai mult, vedem potentialul din persoana iubita care nu este inca actualizat. Mai mult, prin dragostea sa, cel care iubeste ii permite persoanei iubite sa isi actualizeze potentialul. Facandu-l pe cel iubit constient de ceea ce poate fi si deveni, el face ca aceste potentialitati sa devina realitate". (Viktor E. Frankl)

Se spune ca omul trebuie sa se straduiasca din toate puterile sale atunci cand vrea ceva (de exemplu, sa se casatoreasca), dar sa nadajduiasca ajutorul numai de la Dumnezeu, fara sa isi puna macar cea mai mica nadejde in propriile sale eforturi. Urmatorul fragment din pelerinul rus subliniaza ideea ca, oricat de frumoase ar fi teoriile oamenilor de stiinta, toate acestea, in lipsa rugaciunii si a unei vieti traite in Biserica, nu sunt nicidecum suficiente pentru a ne ajuta:

"Ce mare deosebire se afla intre Sfintii Parinti si inteleptii lumii, care vin cu indrumari scoase dintr-o cugetare seaca! Mintea cauta sa se indemne: fa cutare si cutare fapta buna, inarmeaza-te cu barbatia, intrebuinteaza puterea vointei, incredinteaza-te de bunele urmari ale faptelor bune; curata mintea si inima de ganduri desarte, umple locul lor cu cugetari pline de invatatura, fa binele si vei fi cinstit si linistit; traieste asa cum o cer mintea si constiinta. Dar vai! In ciuda tuturor straduintelor, toate acestea nu isi ating tinta fara rugaciunea deasa si fara milostivirea lui Dumnezeu, pe care ea o atrage". Asadar, sa cerem de la Dumnzeu sa se faca voia Lui in viata noastra, sa ne arate calea pe care sa mergem si, daca este bineplacut Lui, sa ne ajute sa gasim persoana potrivita cu care sa intemeiem o familie binecuvanata.

Andrei Dragulinescu

Detalii

Categorii
Brand
Autor
Andrei Dragulinescu
Editura
Oastea Domnului
Autor
Andrei Dragulinescu
Editura
Oastea Domnului

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review