Cum putem deveni mai buni.

40,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Cum putem deveni mai buni. Mijloace de imbunatatire sufleteasca.

„Scara” parintelui Teofil Paraian

5. omul fericit (Macarie).
4. omul iubitor de Dumnezeu (Teofil)
3. omul cunoscator de Dumnezeu (Teognost),
2. omul slujitor lui Dumnezeu (Teodul),
1. omul credincios (Teopist);

Ca sa ajungi la fericire trebuie sa ai credinta pentru ca fericirea se antreneaza pe credinta in Dumnezeu. Intai e credinta si dupa aceea vin si celelalte. De aceea, Domnul Hristos, ca propovaduitor, a spus si aceasta (ca cel dintai cuvant de indrumare): Credeti in Evanghelie, aveti credinta in Dumnezeu, aveti credinta in Mine. Cuvintele cele dintai de propovaduire, asa cum sunt prezentate de Sfantul Evanghelist Marcu, sunt: „S-a implinit vremea si s-a apropiat Imparatia lui Dumnezeu. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie”. Iar la sfarsitul Sfintei Evanghelii de la Marcu citim: „Cel ce va crede si se va boteza se mantui, iar cel ce nu va crede se va osandi”. Sfantul Apostol Petru a avut de la Domnul Hristos cuvintele: „Simone, Simone, iata, satana v-a cerut sa va cearna ca pe grau si Eu m-am rugat pentru tine sa nu scada credinta ta si tu, intorcandu-te, intareste pe fratii tai”. Sfintii Apostoli au cerut de la Domnul Hristos: „Da-ne mai multa credinta!”.

Domnul Hristos i-a mustrat pe ucenici cand nu au avut destula credinta, de exemplu, cand au fost nelinistiti in furtuna de pe mare. Asa ca, credinta este inceputul a tot binele si omul care vrea sa inainteze spre fericire trebuie sa fie credincios lui Dumnezeu. In limba greaca cuvantul: „credincios lui Dumnezeu” se numeste Teopist; exista un nume in sensul acesta: Teopist.

Cineva care-i credincios lui Dumnezeu sigur ca implineste poruncile lui Dumnezeu, tine seama de Dumnezeu, isi implineste datoriile de slujitor al lui Dumnezeu, cate le stie si cate le poate, si in felul acesta, ca implinitor al poruncilor lui Dumnezeu, ajunge sa fie cunoscator de Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu se descopera omului care implineste poruncile lui Dumnezeu, Dumnezeu, fiind ascuns in poruncile Sale. Cunoscator de Dumnezeu in limba greaca se numeste Teognost. Cel care il cunoaste pe Dumnezeu, fara indoiala ca il iubeste pe Dumnezeu; nu se poate sa-L cunosti pe Dumnezeu si sa nu-L iubesti pe Dumnezeu, sa nu-L ai in vedere pe Dumnezeu. Si aceasta in limba greaca se numeste Teofil , iubitor de Dumnezeu. Cine este Teofil, adica iubitor de Dumnezeu, acela este si fericit, pentru ca iubirea-i fericire. Nu-i mai fericit omul decat atunci cand iubeste. Iubirea e fericire. In limba greaca cuvantul fericit se exprima prin cuvantul Macarie.

Detalii

Brand
Autor
Arhimandrit Teofil Paraian
Editura
Agaton
Autor
Arhimandrit Teofil Paraian
Editura
Agaton

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review