20%

Cu durere si dragoste pentru omul contemporan. CUVINTE DUHOVNICESTI 1 - editia 2022, necartonata - Cuviosul Paisie Aghioritul

[1]

Autor: 
20,00 RON (TVA inclus) 25,00 RON valabil pana la 30 sept.
Costurile de livrare nu sunt incluse


Cuviosului Parinte Paisie prin adormirea sa in Domnul in iulie 1994, a lasat o importanta mostenire duhovniceasca: invatatura sa. Invatatura sa nu a fost predica sau cateheza. Invatatura sa izvora din insasi viata sa, al carei semn era dragostea. Seria de "Cuvinte duhovnicesti ale Cuviosului Paisie Aghioritul" reprezinta insemnarile ucenicelor Cuviosului de la Sihastria Suroti - obste pe care a intemeiait-o si indrumat-o duhoniceste timp de 28 de ani-. Insemnarile constau in inregistrarile sinaxelor obstii si convorbirile cu Staretul, dar si discutiile particulare a le surorilor cu Staretul pe care fiecare sora le-a notat dupa discutia cu el.
 
Cuvantul Cuviosului Paisie se remarca prin cumpatare, promptitudine, umor firesc, astfel incat si un cuvant mai aspru al sau rodea duhovniceste in inima celorlati.
Materialul strans de maicile de la Suroti impreuna cu epistolele pe care le-a trimis Staretul din Sfantul Munte Sihastriei Suroti, s-a ordonat pe teme pentru a fi mai usor de parcurs.
 
Staretul raspundea de obicei la intrebari, de aceea in compunerea temelor care compun volumul "Cuvinte duhovnicesti ale Cuviosului Parinte Paisie Aghioritul" s-a pastrat forma dialogala, dar s-au introdus si extrase din epistolele trimise Sihastiei sau teme din cartile pe care Cuviosul insusi le-a scris, precum si orice s-a potrivit tematic din epistolele sau insemnarile facute de pelerinii care l-au cunoscut si s-au folosit de Cuviosul Paisie
 
Cartea "Cu durere si dragoste pentru omul contemporan" este primul volum din seria "Cuvinte duhovnicesti ale Cuviosului Paisie Aghioritul". 
 
Volumul pentru a fi mai usor de parcurs este impartit in patru unitati tematice care la randul lor sunt impartite in capitole si fiecare capitol in parti mai mici, avand titluri sugestive pentru subiectul abordat.
 
Cartea "Cu durere si dragoste pentru omul contemporan" trateaza urmatoarele teme:
1. Pacatul si diavolul
2.Civilizatia contemporana
3. Duhul lui Dumnezeu si duhul lumii
4.Biserica in epoca noastra

 

Detalii

Autor
Cuviosul Paisie Aghioritul
Editura
Evanghelismos
Autor
Cuviosul Paisie Aghioritul
Editura
Evanghelismos

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 1 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
R
Romina Curta
16 mar. 2021
Superba carte! Sfaturi de aur pentru vietile noastre. Sfaturile sunt organizate foarte bine, ca niste povestioare scurte din care sa iltelegi esentialul.