Corpul slavit. Fenomenologie practica plecand de la Filocalie si Parintii Bisericii


Autor: 
40,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

 Natalie Depraz e unul dintre cei mai importanți și creativi gânditori contemporani afiliați direcției fenomenologice a filozofiei contemporane.
 Pentru autoare, vitalitatea fenomenologiei e dată de capacitatea ei de a da seama într‑un mod de gândire și de viață practic și concret de tot ceea ce experiază în fiecare moment subiectul uman și mai ales de toate formele posibile de alteritate.
 Centralitatea temelor întrupării, atenției și inimii în fenomenologia teoretică și practică a Nataliei Depraz rezonează deloc întâmplător cu centralitatea lor în teologia creștină în general și în expresia spirituală a Ortodoxiei răsăritene. Primită de Paștele anului 2004 în Biserica Ortodoxă și devenită astfel un fenomenolog creștin ortodox asumat, Natalie Depraz a prezentat în același an la Universitatea din Poitiers, în dosarul de abilitare, ciclul de studii despre corpul slăvit care face substanța volumului de față. Atentă cititoare a sfinților Părinți, dar și a gânditorilor teologici ortodocși contemporani (Ch. Yannaras, P. Evdokimov, V. Lossky), Natalie Depraz urmărește fenomenologic această experiență intensificată a corpului.
 „Teofenomenologia” propusă nu vrea să fie nici o teologizare a fenomenologiei, nici o fenomenologizare a teologiei, ci o punere în practică a unui model al co-generativității lor, urmărind în concret în descrierea corpului slăvit co-generarea categoriilor experimentale ale ortodoxiei și fenomenologiei. O viziune promițătoare și luminoasă pentru care cititorul ortodox e dator Nataliei Depraz cu recunoștință bucuroasă. 

ISBN: 978-606-740-029-8
Format: 13x20 cm
Pagini: 376
An Aparitie: 2022

Detalii

Categorii
Brand
Autor
Natalie Depraz
Editura
Deisis
Editura
Deisis
Autor
Natalie Depraz

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review