Convorbiri duhovnicesti cu monahul Proclu Nicau

[1]
12,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Cum te putem ajuta?

Editie ingrijita de Pr. Nicolae Nicau
Profunzimea intelepciunii parintelui Proclu Nicau este bine cunoscuta de credinciosii moldoveni si nu numai. Traind ca simplu monah, cu o viata inchinata intru totul ascultarii de Dumnezeu, sihastrul din Muntii Neamtului asezat la Mitocul Balan dupa indelungi ascultari din diferite manastiri sub povata parintelui Cleopa Ilie si dupa ispitele si vietuirea in pustie, continua sa povatuiasca turma cea cuvantatoare pe calea mantuirii.

Fiind nepotul parintelui Proclu, am considerat plasmuirea cartii de fata ca o datorie morala. Cunoscandu-i viata duhovniceasca indeaproape, am cautat sa conturez invatatura curata a monahului Proclu, pe deplin folositoare sufletului si intotdeauna ortodoxa. Nu am trecut cu vederea nici frumusetea limbajului neaos moldovenesc zugravit in cuvintele pline de intelepciune ale parintelui, totul imbracat intr-o cadenta asemanatoare Patericului.

Este foarte folositor pentru orice crestin sa cunoasca aceste sfaturi si povete ale parintelui Proclu in legatura cu diverse probleme, intrucat va putea, astfel, sa se lumineze mai mult si va sti mai bine cum sa le depaseasca. Fiind o carte duhovniceasca, se impune a fi citita cu luare aminte, pentru maturizarea si progresul spiritual al credinciosului. Volumul se prezinta ca o sinteza a feluritelor sfaturi si indrumari ale parintelui Proclu date schivnicilor, monahilor, preotilor si oamenilor din lume si trateaza diferite probleme din mai multe perspective. De exemplu, progresul in dobandirea adevaratei smerenii ne va calauzi spre progresul in dobandirea adevaratei iubiri, apoi a pacii inimii, a iertarii celor care ne-au gresit etc.

Dorim din adancul inimii ca toti crestinii sa se foloseasca de aceasta lucrare in viata lor duhovniceasca, iar atunci cand o vor rasfoi si vor gasi cuvinte folositoare si inaltatoare de suflet, sa inalte rugaciune de iertare si pentru noi, pacatosii.

Fie sa avem parte de rugaciunea parintelui Proclu, sa-l simtim aproape, sa ne mangaie si sa ne calauzeasca pe drumul ce duce la Dumnezeu.