Casatoria, cale spre sfintenie - Vietile sfintilor casatoriti


Autor: 
Autor: 
30,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

editia a doua, revizuita si adaugita

Credinta ortodoxa nu este abstracta, ci personala. Responsabilitatea sa nu este aceea de a elabora principii generale ori vreun cod teoretic de morala, ci mantuirea persoanelor unice si irepetabile, zidite dupa chipul dumnezeiesc. Aceasta carte ne aduce aproape cateva persoane aparte si unice, care au aflat sfintenia si desavarsirea intru Hristos cu precadere pe calea casatoriei. In exemplele alese te izbeste mai inainte de toate diversitatea lor. Ele se intind in timp de-a lungul a aproape patru mii de ani, din vremea Vechiului Legamant pana in zilele noastre.

Telul suprem al casatoriei este ca sotul si sotia sa se ajute unul pe altul sa intre in Imparatia cerurilor. Prin dragoste reciproca si partasia vietii, amandoi, impreuna cu copiii lor, daca Dumnezeu i-a binecuvantat cu urmasi, sunt chemati a se aduce unul pe altul mai aproape de Hristos. Ca unire vesnica intre doua persoane unice si vesnice, Taina Nuntii nu are alta menire decat aceasta.

Fie ca toti sotii si sotiile care citesc aceasta carte sa fie invredniciti, prin rugaciunile sfintilor pomeniti aici, sa-si aduca cat mai deplin ofranda cununilor nuntii lor lui Hristos Imparatul. Și fie ca noi toti, ori ca suntem casatoriti, ori monahi, ori celibatari, privind la icoanele insufletite ale Sfintei Treimi in paginile ce urmeaza, sa ajungem la o mai adanca pretuire a acestei mari taine (Efes. 5, 32).

P. S. Kallistos, Episcopul Diokliei

Detalii

Categorii
Brand
Autor
David Ford, Mary Ford
Editura
Sophia
Autor
David Ford, Mary Ford
Editura
Sophia

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review