Carte de rugaciuni pentru trebuintele si folosul crestinului ortodox- Preasfintitul Macarie


80,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri de cantitate la aceasta carte: 5% la peste 2 buc / 10% la peste 5 buc / 15% la peste 10 buc
Cantitate: 2+ 5+ 10+
Discount: 5% 10% 15%
Disponibil in stoc

Tipărită cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Presfinţitului Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord

Extras din Cuvânt de binecuvantare

Iubite frate, iubită soră de pretutindeni, nutresc nădejdea că, atunci când vei lua in mâinile tale această carte de rugaciuni, Domnul nostru să primească jertfa rugăciunii tale și să găsești un Umăr părintesc pe care să-ți plângi amarul, o Ureche binevoitoare Care să-ți asculte glasul, o Vorbă care să-ți aline dorul, primind mângâiere iertătoare. Nu avem altă cale de comunicare cu Domnul decât rugăciunea. Nu avem altă armă de luptă pentru depărtarea ispitelor decăt rugăciunea. Nu avem alt mijloc mai grabnic de a sări in ajutorul semenului decât rugăciunea.

Rugăciunea nu este doar o faptă bună pe care o putem lucra pentru mântuire, ea este o stare a inimii, o orientare a personalității noastre, o tindere din inerția materiei spre curatul cerului. Un părinte din vechime ne invață că acela care se roagă numai la vremea rânduită special pentru rugaciune nu se roagă cu adevărat. Tâlcul acestei apoftegme este adânc și minunat: noi suntem chemați la rugăciunea neîncetată. Nu atât ca o virtute de căpătâi a creștinului, ci ca o nevoie a sufletului nostru, o nevoie ființială. Avem nevoie să ne rugăm continuu, așa cum avem nevoie să respirăm pentru a trăi. „Însetat-a sufletul meu de Dumnezeul cel viu; când voi veni și mă voi arăta feței lui Dumnezeu?” (Psalmi 41, 2), spune și psalmistul. Rugăciunea este, cu adevărat, respirația sufletului nostru. Avem suflet viu doar atât cât ne rugăm. Împlinim chemarea noastră de a fi în comuniune cu Dumnezeu atunci când ne unim cu El prin rugăciune. Îl odihnim pe Dumnezeu, pe Maica Domnului și pe sfinți în măsura în care ne rugăm.


Număr pagini : 912
Format : 11 x 17 cm
Tip copertă : Cartonată