Cand voi pleca, voi fi mai aproape de voi (editie necartonata) - Sfantul Porfirie

[5]

Autor: 
35,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri de cantitate la aceasta carte: 5% la peste 2 buc / 10% la peste 5 buc / 15% la peste 10 buc
Cantitate: 2+ 5+ 10+
Discount: 5% 10% 15%

Editura Sophia/Editura Metafraze

Asemenea unui mare luceafar de dimineata si purtator al unor harisme mai presus de fire, Cuviosul Porfirie ramane farul duhovnicesc prealuminat si locasul cel inmiresmat al Sfantului Duh care va indruma peste timp nenumarate generatii viitoare.
Calauza, sfetnic, dascal si pastor neratacit al miilor de suflete de oameni saraci si bogati, celebri si nestiuti, educati si nestiutori de carte, Sfantul Porfirie calatorea in timp si in spatiu, invingand toate legile fizicii.
Reducand la zero distantele, ajungea la cealalta margine a planetei, in adancurile marii, in strafundurile pamantului, in abisul celest, in nemarginirea spatiului cosmic¦ pretutindeni! Și vedea totul, fara sa-i ramana nimic ascuns¦ Sub insuflarea Sfantului Duh alerga in viitor si prezicea, constient de raspunderea sa, cele ce aveau sa vina, iar scopul sau nu era altul decat zidirea sufletelor in Hristos.
Ca un bun pastor preschimba sufletele omenesti si le aducea la pocainta, spre a le calauzi la Hristos, atingea si vindeca, facea de la distanta semnul crucii si tamaduia, inalta o rugaciune si ea se implinea. Cu putine cuvinte, aprindea flacara dumnezeiasca in inimile oamenilor. Nu certa, ci imboldea tainic, insufletea, trezea dragostea de Dumnezeu.

Sfantul Porfirie s-a nascut la 7 februarie 1906 in insula Évvia.
La varsta de 12 ani a plecat fara stirea nimanui in Sfantul Munte, pe care a fost silit sa-l paraseasca sapte ani mai tarziu, din pricina sanatatii precare.
In 1926, la varsta de 20 de ani, a fost hirotonit preot. In 1940, in preajma celui de-al Doilea Razboi Mondial, se stabileste in Atena, slujind ca preot si duhovnic la paraclisul Policlinicii din Atena.
In vara lui 1979 se stabileste la Milesi, unde va inalta o manastire.
Va reveni in Sfantul Munte, prima sa dragoste duhovniceasca, abia spre sfarsitul vietii, cand va avea sa treaca la cele vesnice pe 2 decembrie 1991, in ziua praznuirii Prorocului Avacum (dupa calendarul nou) si a Prorocului Avdie (dupa calendarul aghiorit). Asemenea unui alt profet, este praznuit si el cu putin inainte de Craciun.

Detalii

Brand
Autor
Sfantul Porfirie
Editura
Sophia
Autor
Sfantul Porfirie
Editura
Sophia

Ce spun clientii

5 din 5 stele
Din 5 voturi
5 stele
100%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
A
Alina Borza
04 ian.
Sfântul Porfirie ne învață ca timpul și spațiul nu creaza limite intre oameni, gândul bun și rugăciunea având efecte indiferent de spațiu și timp
S
Selicean Aura
16 nov. 2022
E o carte care mi-a taiat respiratia. Harurile Sfantului Porfirie, atat de intense si profunde, par incredibile. Duhul Sfant s-a coborat asupra Domniei Sale cu toata dragostea pentru smerenia sa si ascultarea perfecta. Merita citita.
E
Elena
16 nov. 2022
Cartile despre Sf Porfirie sunt un balsam pentru suflet, cu multe invataturi de folos pentru viata aceasta si pentru mantuire. Cu cat aprofundezi cartea cu atat simti iubirea sfantului si binecuvantarea acestuia, te face sa fie um om mai bun, plin de iubire.
B
Balan Antonela
20 apr. 2022
Pentru cei ce cred, puterea rugăciunii este mare.
I
Irimie Doina
16 nov. 2021
Recomand cu incredere!