Batranul Arsenie Pustnicul, Impreuna-nevoitorul Staretului Iosif Isihastul

10,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri de cantitate la aceasta carte: 5% la peste 2 buc / 10% la peste 5 buc / 15% la peste 10 buc
Cantitate: 2+ 5+ 10+
Discount: 5% 10% 15%
Cum te putem ajuta?

Parintele Arsenie Pustnicul (1886 - 1983), cunoscut si sub numele Arsenie Isihastul si Arsenie Spileotul, este unul dintre parintii duhovnicesti de seama care au trait secolul trecut la Sfantul Munte Athos. Parintele Arsenie Pustnicul a fost, vreme de 40 de ani, impreuna-nevoitorul staretului Iosif Isihastul (1897 - 1959).

Parintele Iosif Vatopedinul, care a avut ocazia sa vietuiasca un timp alaturi de Parintele Arsenie, marturisea despre acesta ca s-a regasit deplin in cuvantul pe care Mantuitorul il adreseaza lui Natanael: "Iata cu adevarat un israelit (om) in care nu este viclesug”.

Parintele Arsenie, asemenea tuturor oamenilor duhovnicesti, nu era un om al contradictiilor, ci un om in care contrariile se uneau armonios prin lucrarea Duhului Sfant. Desi prin firea sa era simplu, delicat, ascultator, asemenea unui copil, acest lucru nu l-a impiedicat sa fie un mare luptator duhovnicesc, un om al asprelor nevointe, fiind numit de cei care l-au cunoscut un adevarat "razboinic al virtutii”.

Radu Alexandru