Acolo unde Dumnezeu nu se vede. Asumarea suferintei si a bolii - Mitropolit Nikolaos


Autor: 
25,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Reduceri de cantitate la aceasta carte: 5% la peste 2 buc / 10% la peste 5 buc / 15% la peste 10 buc
Cantitate: 2+ 5+ 10+
Discount: 5% 10% 15%

O lectura purificatoare. Intalnirea cu Dumnezeu intre incertitudine si trairea revelatoare a intensitatii iubirii si a impartasirii totale a destinului aproapelui nostru. In cuvinte care deslusesc taina unei prezente indescifrabile. In regasirea oamenilor ce teologhisesc prin tacerea suferintei asumate. O remarcabila abordare a teologiei suferintei, in esenta, a teologiei Crucii in viata cotidiana,, asaltata de rationalismul necrutator al omului de stiinta, dar examinata totodata, pe temeiul criteriilor duhovnicesti, la microscopul oferit de experienta indelungata a Bisericii. Salonul medical devine, astfel, locul ascetic definitoriu pentru modernitate, un alt fel de pustie zamislind un alt fel de Pateric.

Prin lentila patimirii se dezvaluie in chip surprinzator prezenta lui Dumnezeu in viata noastra, inlauntrul nostru, acolo unde pare, de fapt, a nu fi; acolo unde, in pofida evidentelor, El Se salasluieste printr-o iubire de negrait, alegandu-Si locul cel mai intim al fiintei umane, suferinta.

Mitropolitul de Mesogheea si Lavreotiki Nikolaos s-a nascut in anul 1954. A studiat fizica la Universitatea din Tesalonic, astrofizica la Universitatea Harvard si ingineria mecanica la MIT. Studiile sale doctorale s-au concentrat asupra tehnologiei biomedicale.

Din anul 2004 este mitropolit de Mesogheea si Lavreotiki, desfasurand o activitate de asistenta sociala impresionanta (care, printre altele, cuprinde tratamentul gratuit impotriva cancerului, a bolilor neuromusculare sau a dementei).