130 de capete care cuprind pe scurt toata invatatura Scripturilor de Dumnezeu insuflate


Autor: 
45,00 RON (TVA inclus)
Costurile de livrare nu sunt incluse
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Cartea "130 de capete care cuprind pe scurt toata invatatura Scripturilor de Dumnezeu insuflate" tiparita acum pentru prima data in romaneste, a fost alcatuita de unul dintre marii Cuviosi ai Palestinei crestine: Sfintul Antioh Pandectul, monah din Lavra Sfintului Sava cel Sfintit. Una dintre rugaciunile lui a fost cuprinsa in pravila de seara a fiecarui crestin, iar alta in rinduiala Pavecernitei, dovada a marii pretuiri de care s-a bucurat, ca traitor si ca scriitor, din partea Bisericii Sobornicesti.

Dupa cum spunea Sfintul Nectarie din Eghina, care a reeditat originalul grecesc la inceputul veacului trecut, aceasta lucrare este vrednica de citit si plina de indemnuri cit se poate de folositoare... Fiecare cap trateaza o anumita tema morala, asa incit lucrarea, in ansamblul ei, alcatuieste un frumos sistem de teologie morala, impletit din cuvintele Sfintelor Scripturi si ale vechilor Dascali ai Bisericii... In capetele acestea scriitorul a cuprins pe scurt, cu cuvintele sale, Sfinta Scriptura a Vechiului si a Noului Testament, asa incit nici sa nu fie grea cartea, nici sa nu fie lasat deoparte vreun lucru dintre cele ce tin de folosul si mintuirea sufletului.

Scrisa pentru o obste de calugari bejenita in urma restristilor vremii, cu scopul de a tine locul INTREGII biblioteci a manastirii lor, aceasta lucrare a fost conceputa ca o CARTE DE CÄ‚PÄ‚TII a crestinului, ce poate fi purtata oriunde cu usurinta si reprezinta, asa cum arata Sfintul Nectarie, o enciclopedie completa a cunostintelor morale necesare pentru viata duhovniceasca, folositoare pentru calugari si mireni deopotriva.

Detalii

Categorii
Brand
Autor
Sfantul Antioh Pandectul
Editura
Sophia
Autor
Sfantul Antioh Pandectul
Editura
Sophia

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review