Centura de siguranță a Sfintei Cuvioase Parascheva

În toamna anului 2009, pe 13 octombrie, mă grăbeam să ajung cu maşina la o biserică, unde urma să aibă loc hramul Sfintei Parasheva.

Burniţa, drumul era în lucru nemarcat, iar eu conduceam adâncită în gânduri. Deodată, maşina a pierdut direcţia, a ieşit din drum şi s-a rostogolit 1,5 m în jos, în prăpastie; parbrizul şi geamul lateral s-au spart, plafonul, de sticlă, nu mai era, iar geanta, telefonul mobil şi o iconiţă a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus le-am găsit în iarbă, după ce au zburat prin plafonul maşinii.

Am scăpat fără să păţesc nimic! Doar o zgârietură la cap, care a sângerat puţin, fără durere, iar a doua zi a dispărut.

După accident, am făcut radiografie la urgenţe şi totul a fost în regulă. O confirmare a marelui ajutor primit de la Bunul Dumnezeu este faptul că, la spitalul unde mi-am făcut investigatiile, se afla o copilă de 10 ani, care căzuse pe scări, se lovise la cap şi vomita întruna. „Doar căzuse pe scări şi vomita!” Mă consider protejată de Cuvioasa Parascheva, care m-a salvat dintr-un accident atât de serios, cu maşina făcută praf. Cei care au văzut maşina nu îşi pot închipui cum am scăpat cu viaţă.

Supravieţuirea mea a fost o minune, pentru care îmi exprim recunostinta faţă de Sfânta Cuvioasă, mijlocitoare grabnică înaintea lui Dumnezeu.

Marinela, Timişoara

(Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva. Mărturii ale închinătorilor, volumul I, Editura Doxologia, 2011, p. 134)

***

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt - izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună -, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!

Comentarii