Nu aveti nici un produs in cos

Cuviosul David Batranul, copilul Inaintemergatorului

Cuviosul David Batranul, copilul Inaintemergatorului

Cuviosul David Batranul, copilul Inaintemergatorului


 
Cuviosul David s-a nascut in localitatea Gardinita din Grecia, in insula Eubeea, intr-o casa saracioasa.
 
Tatal sau era  preot, astfel, era mereu prezent  in biserica, unde era foarte atras de icoana Sfantului Ioan Botezatorul. 
 
Cand era intrebat ce-i place in biserica, copilul de doi ani a raspuns: ,,Ochii Maicii Domnului, Tronul lui Iisus Hristos si Aripile Sfantului Ioan Botezatorul."
 
Intr-o dimineata , familia lui David s-a speriat , fiindca nu l-au gasit in pat . De marti pana sambata , tot tinutul a fost alertat , oamenii pornind in cautarea lui, dar spre disperarea tuturor, nimeni nu l-a descoperit pe micul David . 
 
Tatal micutulu David foarte ingrijorat, s-a hotarât in zorii zilei de sambata, sa mearga la biserica si sa slujeasca  ca de obicei, Sfanta Liturghie. 
 
Cand a intrat, a avut senzatia ca i se dezvaluie o taina - micul David statea in fata icoanei Sf. Ioan Botezatorul , caruia ii povestea ceva . Cand si-a vazut  tatal, copilul l-a întampinat cu bucurie si i-a zis: 
,,Sfantul Ioan Botezatorul m-a luat de mana si m-a adus aici, in casa lui . Mi-a spus sa nu-mi fie frica , fiindca sambata vei veni si tu la biserica , de unde vom pleca împreuna acasa . Eu il iubesc pe Sfantul Ioan Botezatorul si el ma iubeste pe mine ." 
 
Aceasta intamplare a fost un inceput , deoarece relatia speciala dintre micul David si Sf. Ioan Botezatorul a continuat in chip frumos, de-a lungul intregii sale vieti
Dupa ani de rugaciune si bucurii duhovnicesti, Cuviosul David a plecat pe drumul credintei, spre noi meleaguri , pentru a-i indruma si pe altii. Virtutile sale -dragostea, duhul jertfirii de sine, puterea cuvantului si iscusinta de a intra in sufletul omului, au facut ca oamenii sa -l considere mereu mai varstnic decat era in realitate, neuitand insa ca el va ramâne de-a pururi, ,, copil al Inaintemergatorului ". 
 
Fiindca dorea sa construiasca o manastire, Cuviosul David a ales un loc potrivit din tinutul Robies, unde s-a rugat ca Bunul Dumnezeu sa-i binecuvanteze cu apa. Dupa o zi, in acel loc a tasnit apa, ceea ce i-a facut pe oameni sa aiba tot mai multa incredere în parintele David .
 
Doi ani a calatorit Cuviosul David, în cautarea fondurilor pentru constructia manastirii. In Rusia, el a strans multi bani si obiecte pretioase, dar neavand cu ce sa le transporte, a hotarat sa le trimita spre casa, pe calea apelor. A scobit un bustean, a ascuns tezaurul acolo, l-a sigilat, iar apoi, l-a aruncat  intr-un rau din Rusia, si s-a rugat: ,,Cand voi pasi eu in insula Eubeea, ajuta Doamne - sa atinga tarmul Robies, busteanul cu bogatii." 
 
Dupa ce si-a încheiat calatoria , in timp ce se apropia de casa, parintele David a zarit un grup de oameni care incercau sa ciopleasca un bustean . Le-a strigat :,, Nu veti reusi , fiindca acolo se ascunde tezaurul pentru noua biserica ".Facand semnul crucii, busteanul s-a deschis, cu toate bogatiile pentru noua manastire,  pe care le stransese cu truda, rugaciune si multa dragoste de Dumnezeu. 
 
Astazi Manastirea Sfantului David este la fel de cautata cum era cu 450 de ani în urma. Pelerinajul la Sfantul facator de minuni, readuce speranta oamenilor, in casele unde numele Domnului si Maicii Domnului sunt cinstite cu dragoste. 

Descrierea cartii Cuviosul David Batranul, copilul Inaintemergatorului a fost facuta de Libraria Ortodoxia.
Comanda telefonica intre orele 9:00-17:00: 0731 566 915

Produsul nu este pe stoc

Cei care au cumparat aceasta carte au mai cumparat si:


Carti Ortodoxe Recomandate


Carti de la editura Evanghelismos


0731 566 915


 

Newsletter
 


  NOUTATI | REDUCERI

Rugaciuni, Acatiste, Paraclise

Familie si copii | Carti pt copii
Psihologie ortodoxa

Vieti de Sfinti | Minuni
Parinti duhovnicesti | Marturii
Sfaturi si invataturi

Filocalia | Pateric | Asceza
Sfinti Parinti | Talcuiri
Predici | Teologie

Spovedanie

Biblia | Carti de cult

Literatura ortodoxa
Spiritualitate ortodoxa
Marturii perioada comunista

Literatura | Reviste
Albume/Pelerinaje | DVD
Cantari | CD | Diverse
 



Sfinti Parinti


Parinti duhovnicesti


Edituri



Articole ortodoxe



Informatii








A.N.P.C.
x